Ouderbegeleiding

Het opvoeden en stimuleren van de ontwikkeling van een kind met autisme kan erg moeilijk zijn. Soms is ondersteuning in de opvoeding dan ook prettig. ABAnet biedt ouderbegeleiding waarbij centraal staat wat u belangrijk vindt om te veranderen. Samen met de consulent werkt u met uw kind(eren) aan onderwerpen die u heeft aangegeven. De bedoeling is om gedragsproblemen te verminderen en uw gezinssituatie te verbeteren. U leert stap voor stap de ABA principes die u nodig heeft om de situatie thuis positief te beinvloeden.

Ouderbegeleiding vindt altijd plaats in de thuissituatie en zoveel mogelijk op de momenten dat de problemen zich voordoen. De onderwerpen die u aandraagt kunnen heel divers zijn, van moeite met aankleden, niet luisteren tot hoe leert mijn kind zichzelf vermaken? Elke vraag telt en verdient de aandacht of u slechts een vraag heeft of meerdere.

Er wordt gewerkt met video om de situaties terug te kunnen kijken en te bespreken waarbij u steeds meer leert over hoe u zelf een situatie kunt analyseren.