13 april, 2016 Terug

workshop zelfmanagement bij zelfredzaamheid en gedragsverandering on organisaties

Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor twee interessante en interactieve workshops op 28 mei a.s. in het Hilton, te Amsterdam.


Dr. Annemiek Palmen zal in de ochtend spreken over zelfredzaamheid en zelfmanagement bij kinderen en jeugdigen. Haar presentatie zal een sterke koppeling bieden tussen theorie en praktijk, waarbij Annemiek de bevindingen uit onderzoek zal presenteren, maar deelnemers ook zelf aan de slag laat gaan met een casus.

In de middag zal Dr. Marius Rietdijk spreken:

'We kennen ABA vooral bij het toepassen bij autisme. Sinds de jaren 60 kwam men er bij instituten in de GGZ in de VS achter dat de principes van gedragsverandering zoals ontdekt in de gedragsanalyse evengoed gelden voor 'normale' mensen, inclusief ouders en ABA professionals zelf. Het heeft dus te maken met uw eigen gedrag en dat van uw professionele collega's en ook leidinggevenden. Het toepassen van ABA in organisaties noemen we Organizational Behavior Management (OBM). Marius zal aan de hand van uw eigen voorbeelden nagaan hoe u OBM in uw eigen werksituatie kunt gebruiken en zo uw ABA vaardigheden verder benut.

Vind hier verder informatie over het programma